понеділок, 26 вересня 2011 11:56

У "газових" переговорах з Україною є прогрес - глава "Газпрому"

У "газових" переговорах з Україною є прогрес - глава "Газпрому"

Прогрес у переговорах з Україною по газу є, але казати про конкретні цифри рано.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, коментуючи підсумки минулого раунду переговорів з Україною щодо газу.

"Так, прогрес є, але казати про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні рано. Швидше доречно казати про загальне бачення підходів до розгляду і вирішення питань газового співробітництва", - сказав він.

Міллер також заявив, що сторони домовилися про те, що чергова робоча зустріч з українською стороною відбудеться до кінця цього тижня.

Минулими вихідними глави двох країн Дмитро Медведєв Віктор Янукович за участю прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, за словами прес-секретаря президента РФ Наталії Тімакової, "досягли певних домовленостей".

ФОТОРЕПОРТАЖ: На зустрічі з керівництвом Росії Янукович завжди ходив позаду

У розвиток цих домовленостей Міллер і голова Міненерго України Юрій Бойко обговорили поточну ситуацію.

"За її підсумками глава "Газпрому" доповів президентові РФ, що в обговорюваних питаннях ставки транзиту газу на Україну досягнутий істотний прогрес, що дозволяє розраховувати на укладення відповідних домовленостей в інтересах обох сторін", - сказала Тімакова.

У свою чергу, в прес-службі українського президента повідомили, що прийнято рішення про проведення в жовтні на Україну чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козирі на "газових" переговорах з Росією матимемо через 8 років

Москва і Київ готують ще одну російсько-українську зустріч на вищому рівні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що чергова зустріч двох президентів відбудеться в Донецьку цієї осені за участю всіх глав прикордонних регіонів і регіонів, які тісно співпрацюють між собою.

Україна заявляє про необхідність переглянути газові контракти, підписані в 2009 році екс-главою країни Юлією Тимошенко після чергового транзитного кризи.

Зараз ви читаєте новину «У "газових" переговорах з Україною є прогрес - глава "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути