понеділок, 28 липня 2014 15:42

Німеччина пропонує Європі скоротити імпорт газу з Росії

Німеччина пропонує Європі скоротити імпорт газу з Росії
Фото: www.novostimira.com.ua

Заступник глави фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс вважає обмеження Євросоюзом імпорту російського газу найефективнішим важелем тиску на Москву.

"Якщо ми будемо імпортувати менше газу, валютні надходження до Росії зменшаться", - заявив у понеділок заступник керівника парламентської фракції канцлера ФРН Ангели Меркель.

За його словами, в цьому випадку ЄС повинен скористатися альтернативними джерелами газу, в тому числі зайнятися імпортом зрідженого газу, повідомляє радіостанція Deutsche Welle.

Фукс вважає, що бізнес-кола Німеччини підтримають позицію уряду ФРН, незважаючи на збиток, який може заподіяти німецьким підприємствам посилення санкцій щодо Росії.

Раніше про готовність розділити тягар санкцій заявили глава Федерального об'єднання німецької промисловості Ульріх Грілло і президент Федерального об'єднання німецьких банків Юрген Фічен, нагадав депутат.

У вівторок комітет постпредів країн ЄС розгляне пропозиції про введення секторальних санкцій відносно Росії у зв'язку з українськими подіями. У разі їх схвалення ЄС перейде до так званого третього етапу санкцій, спрямованого не проти окремих фізичних та юридичних осіб, а проти галузей російської економіки.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина пропонує Європі скоротити імпорт газу з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути