пʼятниця, 10 червня 2011 10:14

"Газпрому" не вдалося вмовити китайців купувати російський газ - джерело

"Газпрому" не вдалося вмовити китайців купувати російський газ - джерело

Проведене у Пекіні чергове коло переговорів між російським "Газпромом" і китайською нафтогазовою корпорацією CNPC завершилося безуспішно.

"На жаль, під час переговорів не вдалося досягти конкретних результатів щодо найголовнішого питання - щодо питання про ціну російського газу", - заявило джерело.

За словами cпіврозмовника, "Газпром" під час переговорів, що вели запредправління концерну Олександр Медведєв і віце-президент CNPC Ван Дунцзінь, представив свої нові пропозиції з питання ціни.

"Газпром" оцінює нові пропозиції як певний крок вперед і поступки", - зазначило джерело.

"Разом з тим, китайська компанія не вважає ці пропозиції чимось кардинально новим і під час переговорів повідомила російському концерну про свою реакцію на них", - додало джерело.

Співрозмовник підтвердив, що делегація "Газпрому" залишила Пекін, при цьому Медведєв передав президенту CNPC Цзянь Цземіню офіційне запрошення продовжити обговорення питань двостороннього співробітництва в Москві 14 червня, тобто напередодні прибуття туди голови КНР.

Китайська компанія поки не дала остаточної відповіді на це запрошення, оскільки чекає, як "Газпром" відповість на реакцію CNPC, що послідувала на пропозицію російського концерну.

"Тільки після цього визначиться, чи відбудеться візит глави CNPC 14 травня в Москву", - підкреслило джерело.

Зараз ви читаєте новину «"Газпрому" не вдалося вмовити китайців купувати російський газ - джерело ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути