середа, 08 червня 2011 22:52

Україна виграла від "газових угод", які підписала Тимошенко - Іван Кириленко

Україна виграла від "газових угод", які підписала Тимошенко - Іван Кириленко

Україна виграла від "газових" угод, що були підписані Юлією Тимошенко. Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова фракції БЮТ-"Батьківщина" у Верховній Раді Іван Кириленко, повідомляє УНН.

"Три аудиторські компанії не залишили каменя на камені від звинувачень, що пред'являють Тимошенко. Україна виграла від "газових" угод, підписаних Тимошенко, порівняно з Європою", - вважає політик.

"Юлію Тимошенко переслідують вже 10 років. І це є не помстою за минуле, а страта за майбутнє", - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, згідно з підписаними в січні 2009 року російсько-українським газовим контрактам на період до 2020 року, ціна імпорту російського газу розраховується за формулою, що враховує зміну цін на мазут і газойль в попередні дев'ять місяців. При цьому в якості базової ціни була обрана ціна в $ 450 за 1 тис. кубометрів, яка, на думку переважної більшості українських експертів, значно перевершує ціни поставок російського газу для інших країн Європи, хоча в ціні газу для України відсутня плата за транзит.

Нова українська влада у квітні 2010 року в Харкові в обмін на продовження на 25 років оренди бази Чорноморського флоту домоглася знижки в ціні газу для Києва в розмірі 30%, але не більше $ 100 за 1 тис. кубометрів.

Довгостроковий контракт між "Нафтогазом Україна" і "Газпромом" передбачає, що базова ставка тарифу на транзит природного газу по території України з 2010 року становить $ 2,04 за 1 тис. кубометрів на 100 км. З 2010 року тариф на транспортування газу по території України є плаваючим і визначається за формулою, залежною від вартості паливної складової та інфляції в Європі.

Ставка транзиту російського газу по території України в I кварталі зросла на 2,2% в порівнянні з четвертим кварталом 2010 року - до $ 2,84 за 1 тис. кубометрів на 100 км.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла від "газових угод", які підписала Тимошенко - Іван Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути