субота, 28 травня 2011 16:14

Медведєв закликав Міллера дотримуватись угоди РФ та України щодо газу

Медведєв закликав Міллера дотримуватись угоди РФ та України щодо газу

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що різні заклики до односторонніх заходів з перегляду угод у газовій сфері, в тому числі з боку України, повинні бути накладені на тканину наявних домовленостей.

"Я за Вашим дорученням зустрівся з президентом України Януковичем, відбувся обмін думками про тенденції , які складаються на газовому ринку. З боку "Газпрому" було зафіксовано, що чинний контракт працює строго на базі ринкової формули ціни", - заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер на робочій зустрічі президентом РФ Медведєвим.

"Під час зустрічі ми обговорили можливі нові форми кооперації, які можуть вивести російсько-українську співпрацю на новий рівень", - сказав він.

Медведєв заявив: "Хотів би, щоб Ви в майбутньому виходили з двох моментів".

"Перший момент полягає в тому, що ми повинні дотримуватися укладеної угоди. Це стосується і Російської Федерації, до "Газпрому", це відноситься і до наших українських партнерів. І різні заклики до односторонніх заходів, якихось переглядів, вони повинні бути накладені на тканину домовленостей. А не як інакше", - підкреслив він.

"І те, що Ви це зафіксували, це абсолютно справедливо", - відзначив Медведєв.

"І друге - для нас Україна не якийсь малознайомий, сторонній, дальній партнер, а це дуже близька, братська країна, у якої багато зараз економічних проблем. І ми домовилися з президентом Януковичем подумати про те, щоб у майбутньому можна було б використовувати якісь просунуті форми кооперації, включаючи кооперацію і в газовій сфері", - сказав президент РФ.

"Тому будьте в контакті, і працюєте з вашими партнерами, вашими колегами", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв закликав Міллера дотримуватись угоди РФ та України щодо газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути