Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 15:12

Експерт назвав умову зниження ціни на російський газ для України

Експерт назвав умову зниження ціни на російський газ для України

Росія може погодитися на зниження ціни на газ для України за умови спільного з офіційним Києвом управління ГТС нашої країни.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав старший економіст міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін.

"Я поки що не бачу наближення позицій України та Росії у газовому питанні, судячи з меседжів та сигналів, заяв високопосадовців українських та російських. Якщо Україна говорить про певні технічні зміни, наприклад про зміну формули ціни на газ, то РФ більше говорить про політичні питання як от Митного союзу, економічна інтеграція нашої країни та СНД", - пояснив експерт.

За його словами, в цьому контексті компромісом, "якщо це так можна назвати може стати питання спільного з Росією управління газотраспортною системою України".

На думку Газізуліна, візит голови "Газпрому" Олексія Міллера до Києва свідчить про те, що певний поступ у перемовинах з даного питання є. В той же час, він зазначив, що говорити про якийсь результат надзвичайно рано.

На запитання, чи звернеться Україна до Стокгольмського арбітражу в разі, якщо пермовини з газового питання будуть провальними, експерт зазначив, що це не в інтересах офіційного Києва.

"Це буде означати ще більше охолодження відносин України та Росії, а Київ в цьому не зацікавлений", - додав експерт.

При цьому експерт зазначив, що умовою зниження ціни на газ не обов'язково буде членство України в Митному союзі.

"Труба це є те питання, яке може посадити сторони за стіл переговорів. Росія і надалі зацікавлена в українській ГТС", - резюмував Ільдар Газізулін.

Нагадаємо, що наперодні до Києва приїздив голова "Газпрому" Олексій Міллер. За даними ЗМІ перемовини про зниження ціни на газ для України завершитися нічим.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав умову зниження ціни на російський газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути