Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 12:35

Росія знову засмутила Азарова і Ко

Росія знову засмутила Азарова і Ко

Голова "Газпрому" Олексій Міллер дав зрозуміти, що Росія не збирається переписувати газові контракти

Про це пише "Комерсант-Україна" у статті "Віктор Янукович налагоджує контракти" з посиланням на високопоставлене джерело в Міненерго, коментуючи переговори глави "Газпрому" Олексія Міллера і голови Міненерго Юрія Бойко.

"Подібні питання вирішуються на рівні президентів чи прем'єр-міністрів. Той факт, що на переговори прислали главу "Газпрому", говорить, що Росія затягує час. Восени і взимку домовлятися про газ буде складніше, ніж весною-літом", - додав співрозмовник видання.

За його словами, Україна конкретизувала свої пропозиції і тепер вимагає, щоб базова ціна у формулі була встановлена ??на рівні $350, а не $450 за тисячу кубометрів.

"Ця базова ціна встановлена ??виходячи з вартості газу в Східній Європі в січні 2009 року з вирахуванням вартості його транспортування", - пояснило джерело.

Видання нагадує, що раніше в Міненерго заявляли, що базова ціна, закладена у формулу для України, була вища за європейську.

Крім того, українська сторона наполягає на тому, що від неї необхідно було відняти вартість транспортування до європейського кордону.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна буде і далі домагатися перегляду цін на газ.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову засмутила Азарова і Ко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути