середа, 08 червня 2011 20:54

Росія ніколи не була і не буде стратегічним партнером України - Гриценко

Росія ніколи не була і не буде стратегічним партнером України - Гриценко

Провалу візиту українського прем'єр-міністра до Москви слід було очікувати, оскільки така позиція Росії. Про це в прямому ефірі одеського телеканалу "Глас" заявив екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.

За словами Гриценка, Кремль вже забув всі поступки Януковича - позаблоковий статус, Чорноморський флот і т.д. - і тепер вимагає від України приєднатися до Митного союзу. Він заявив, що не бачить у такій політиці стратегічного партнерства.

"Стратегічний партнер - це повна довіра і розуміння один одного з закритими очима. Замість цього українського президента і прем'єра нахабно принижують і диктують їм свої умови. Наприклад: нас ціна на газ влаштовує, нехай Україні важко, але повинні платити", - заявив Гриценко.

"Це не стратегічне партнерство, а стратегічне приниження", - додав екс-міністр.

На думку Гриценка, поведінка російської сторони пов'язана з бажанням відновити статус супердержави, а це можливо тільки у випадку, якщо Україна буде повністю залежати від Росії.

"Я б хотів, щоб ми з Росією були стратегічними партнерами. Але, на жаль, ми такими не були, не є і, очевидно, вже не будемо", - резюмував Гриценко.

Екс-міністр упевнений, що Україні слід приєднатися до Зони вільної торгівлі з ЄС, а не до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Нагадаємо, 7 червня у Москві, виступаючи на засіданні міждержавної комісії, прем'єр-міністр України Микола Азаров попросив російську сторону зглянутися на становище, в якому опинилась наша держава через несправедливі, як він вважає, газові угоди. Російський колега Азарова, Володимир Путін, натомість, менше говорив про газ, а більше про єднання. За словами Путіна, Росія готова до інтеграції з Україною в рамках Єдиного економічного простору.

Зараз ви читаєте новину «Росія ніколи не була і не буде стратегічним партнером України - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути