середа, 08 червня 2011 15:25

Азаров: Підемо просити гроші у МВФ, якщо Росія підвищить ціну на газ

Азаров: Підемо просити гроші у МВФ, якщо Росія підвищить ціну на газ

Україна може звернутися до МВФ за кредитом, якщо Росія значно підвищить ціну на газ.

Про це в інтерв'ю Reuters повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

У той же час він обмовився, що зараз у Києва немає потреби в кредиті фонду.

"Але якщо такі проблеми будуть, у нас є чинна угода з МВФ ...  Ми звернемося до ради директорів з проханням дати стабілізаційний кредит, який піде на валютний рахунок Національного банку (НБУ), перш за все, для підтримки стабільності національної валюти. Ми оцінюємо ... (кредит) порядку $ 1-2 млрд максимум. Зростання цін на газ призведе до того, що ми почнемо платити більше і більше, і це зменшить наші валютні запаси", - сказав Азаров.

На його думку, справедливою ціною для України є $ 220-300 за 1 тис. куб. м: "Якщо ціна на газ у Польщі близько $ 350, то у нас вона повинна бути близько $ 220-300".

При цьому прем'єр-міністр спростував побоювання європейських країн, що залежать від експорту енергоносіїв з РФ, про перебої в поставках у результаті суперечки між Москвою і Києвом.

"Україна - цивілізована, демократична держава, яка твердо виконує всі контракти доти, поки вони не будуть переглянуті", - сказав Азаров.

Нагадаємо 6 червня, глава російського "Газпрому" Олексій Міллер сказав, що компанія не готова переглядати угоди з Україною, яка частково зможе компенсувати зростання цін на газ підвищенням доходів від транзиту.

За прогнозами Міненерговугілля, вартість російського газу для України виросте з $ 297 у другому кварталі до $ 400 за 1 тис. куб. м в кінці 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: Підемо просити гроші у МВФ, якщо Росія підвищить ціну на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути