Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 09:25

Газові підприємства почнуть розпродавати з наступного року: "Немає бажання затягувати"

Газові підприємства почнуть розпродавати з наступного року: "Немає бажання затягувати"

Фонд держмайна України планує оголосити перші конкурси або виставити на біржові торги державні пакети акцій підприємств з газопостачання та газифікації (міськ- і облгази) у першому кварталі 2012 року.

Про це повідомив журналістам глава Фонду Олександр Рябченко.

"У першому кварталі 2012 року. У нас немає ніякого бажання що-небудь затягувати", - сказав він.

Водночас Рябченко уточнив, що НАК "Нафтогаз України" поки ще не передала в повному обсязі всі заплановані до приватизації пакети облгазів.

За його словами, зараз Фонд спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості відпрацьовує технології проведення приватизації та завдання, які повинні бути вирішені для розвитку галузі.

"Стандартними методами, які могли би використовувати, ми не досягнемо результатів для галузі", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ахметова визнали, що хочуть купити енергетику України

Рябченко також не виключив, що дрібні пакети акцій зазначених підприємств можуть бути реалізовані на фондовому ринку, великі - на конкурсі.

У той же час глава Фонду висловив жаль, що акції міськ- і облгазів не котируються на фондовому ринку, у зв'язку з чим складно визначити ринкову оцінку їх вартості.

Нагадаємо, Кабінет міністрів постановою № 1053 від 10 жовтня 2011року вирішив передати держпакети акцій 48 підприємств з газопостачання і газифікації (міськ- і облгазів) зі статутного капіталу НАК "Нафтогаз Україна" ФДМ країни для подальшої приватизації.

Згідно з документом, держпакети акцій повинні бути передані ФДМ в місячний термін.

Як і у випадку з енергопостачальними та енергогенеруючими компаніями, держава залишить у своїй власності 25%-ний пакет акцій міськ-чи облгазу.

При цьому там, де "Нафтогазу" належить менше 25% акцій міськ-і облгази, ці пакети будуть реалізовуватися цілком.

Після передачі держхолдинг збереже у своїй власності блокпакети "Вінниця-", "Львів-", "Запорізь-", "Івано-Франківськ-", "Крим-", "Кременчук-", "Київобл-", "Львів-", "Луганськ-", "Мелітополь-", "Миколаїв-", "Полтава-", "Рівне-", "Суми-", "Севастополь-", "Тернопіль-", "Тернопільгор-","Хмельницьк-", "Чернігів-", "Бережани-", "Борщів-", "Бучач-", "Гадяч-", "Гусятин-", "Заліщики-", "Збараж-", "Зборів-", "Кременець-", "Лубни-", "Монастирськ-", "Підволочиськ-", "Тисменниця-", "Теребовля-", "Умань-","Шепетівкагаз".

Кабмін також доручив внести зміни до постанови № 747 від 25 травня 1998 року в частині переліку товариств, держпакети акцій яких передані в статутний капітал "Нафтогазу України".

Зараз ви читаєте новину «Газові підприємства почнуть розпродавати з наступного року: "Немає бажання затягувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути