середа, 02 листопада 2011 16:29

Азаров хоче дозволити "Нафтогазу" перекривати кран боржникам

Азаров хоче дозволити "Нафтогазу" перекривати кран боржникам

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 9374 від 1 листопада 2011 року, ініційований Кабінетом міністрів, про внесення змін до закону України "Про теплопостачання" (щодо використання технологічного мінімуму природного газу).

Текст документа опублікований на сайті парламенту.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що оскільки відповідальність за закупівлю газу та безперебійне газопостачання споживачів України несе НАК "Нафтогаз України", НКРЕ повинна бути солідарна з Компанією, або той суб'єкт, який відповідає за постачання природного газу і розрахунки за нього, повинен управляти фінансовими потоками.

У документі підкреслено, що відповідно до закону України "Про теплопостачання" одним із принципів, на яких базується державна політика у сфері теплопостачання, є заборона відключення в опалювальний період об'єктів теплопостачання від систем енерго-, газо-,водопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" позичив ще 540 мільйонів заради "Газпрому"

Автори законопроекту вважають,що з метою недопущення фінансових збитків НАК "Нафтогаз України" необхідно внести такі зміни в закон "Про теплопостачання": зобов'язати споживача теплової енергії здійснювати оплату теплопостачальній організації виключно на поточні рахунки із спеціальним режимом використання та ввести термін "Технологічний мінімум споживання природно гоазу".

Вони також пропонують надати право обмежити споживання природного газу його споживачам до технологічного мінімуму споживання у разі несплати або внесення не в повному обсязі плати за спожитий природний газ та послуги з його транспортування.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче дозволити "Нафтогазу" перекривати кран боржникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути