четвер, 13 жовтня 2011 12:26

"Нафтогаз" захотів збільшити поставки газу в 4,5 рази - джерело

"Нафтогаз" захотів збільшити поставки газу в 4,5 рази - джерело

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) заявку на збільшення максимального ліцензійного обсягу поставок газу за нерегульованим тарифом з 3,5 млрд куб м газу до 17 млрд куб м газу на рік.

Про це повідомило джерело в комісії.

"Компанія подала заявку на 17 мільярдів кубометрів. Реальний обсяг поставок, звичайно, може бути менший, але в заявці фігурує ця цифра", - зазначив він.

За словами співрозмовника агентства, збільшення поставок газу "Нафтогазом України" пов'язане з укладанням контрактів з холдингом колишніми клієнтами ДК "Газ України".

Він також уточнив, що "Газ України" поки не подавав заявки на анулювання ліцензії (13,5 млрд куб.м газу щорічно) і може йтися про зменшення ліцензійного обсягу поставок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донецькі" продадуть "Нафтогазу" комп'ютерів на 100 мільйонів

У свою чергу, джерело в уряді повідомило, що, крім НАК, частина обсягу поставок "Газу України" перейде облгазам.

"Крім "Нафтогазу", значний обсяг поставок перейде облгазам.Таким чином, фактично відбудеться лібералізація ринку", - сказав він.

За словами співрозмовника, зараз питання про ліквідацію ДК "Газ України" на рівні уряду поки остаточно не вирішене. За його даними, у разі ліквідації "Газу України" 120 його співробітників будуть переведені в "Нафтогаз України", інші - скорочені.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" захотів збільшити поставки газу в 4,5 рази - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути