середа, 30 листопада 2011 10:11

Фонд держмайна встановив дату продажу "Закарпаттяобленерго"

Фонд держмайна встановив дату продажу "Закарпаттяобленерго"

Фонд державного майна України 20 січня 2012 проведе приватизаційний конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Закарпаттяобленерго" (Ужгород) в розмірі 50% статутного капіталу.

Початкова ціна становить 135 млн грн, крок її збільшення - 1,4 млн грн, зазначено в офіційному оголошенні про конкурс у газеті "Відомості приватизації".

Згідно з умовами конкурсу, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада № 1162, учасник конкурсу з придбання акцій обленерго повинен три останніх роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів "Закарпаттяобленерго", або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов продав львівській енергокомпанії вугілля вдвічі дорожче від державної ціни

Ці умови співпадають з умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій "Київенерго" і 40,061% "Донецькобленерго".

Крім того, переможець повинен буде внести інвестиції в розмірі 5 млн грн відповідно до концепції розвитку підприємства.

Всього на конкурс виставлено 62 млн 301,621 тис. акцій. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію складає 2,17 грн, тоді як на "Українській біржі" вони котируються за курсом 1 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов дає за львівську енергокомпанію на 100 тисяч більше від стартової ціни

"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 75% акцій "Закарпаттяобленерго", VS Energy International NV (Нідерланди) - 10,53% акцій АТ.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна встановив дату продажу "Закарпаттяобленерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути