понеділок, 28 листопада 2011 21:22

"Київенерго" без варіантів продадуть Ахметову - колишній глава ФДМ

"Київенерго" без варіантів продадуть Ахметову - колишній глава ФДМ

Фонд державного майна (ФДМ) продасть 25% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Київенерго" найбільшому приватному енергохолдингу України "ДТЕК", що належить СКМ Ріната Ахметова, не допустивши до конкурсу з продажу енергопостачальну компанію ПАТ "Полтаваобленерго".

Таку думку висловив колишній глава ФДМ Олексій Бондар у ефірі Українського радіо.

"Київенерго" купить компанія, яка належить СКМ, і ніяких варіантів там бути не може. А те, що перенесли конкурс, зайвий раз свідчить, що влада, яку представляє Фонд держмайна, розгубилася, коли подали дві заявки, бо вони не звикли до такої ситуації. Я працював головою фонду 5 років, у мене майже не було випадків, коли надходила одна заявка: зажди була конкуренція, були суди, були скандали. А тут таке трапилось: подано дві заявки, та ще й хто подав - Григоришин, який спонсорує фракцію комуністів, а Фонд держмайна якраз є їхньою квотою", - сказав Бондар.

Нагадаємо, 23 листопада стало відомо, що ФДМ відклав проведення конкурсу з продажу 25% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Київенерго" з 25 листопада на 9 грудня для додаткової перевірки відомостей у поданих на конкурс заявках.

Заявки на участь в конкурсі з продажу подали ДТЕК й "Полтаваобленерго", яка до недавнього часу була підконтрольна бізнесменам Костянтину Григоришину й Ігореві Коломойському.

Напередодні стало відомо, що Антимонопольний комітет залишив без розгляду заявку "Полтаваобленерго" як не відповідає вимогам законодавства про захист економічної конкуренції. За даними комітету, при подачі заяви, зокрема, не були дотримані всі необхідні процедури в частині надання інформації про кінцевих власників обленерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов погодився на переоцінку львівської енергокомпанії перед купівлею

"Антимонопольний комітет не допустить "Полтаваобленерго", і буде єдиний покупець і переможець - ДТЕК, якому продадуть по експертній оцінці, яка дорівнюватиме стартовій ціні. Це вже наперед відомо, всі до цього звикли", - упевнений Бондар.

"Ця зайва витрата часу і сил Фонду абсолютно не доречна зараз. Просто треба призначати покупця, визначати, яку ціну він готовий заплатити, і продавати. По-іншому не буде", - зіронізував екс-глава ФДМ.

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" без варіантів продадуть Ахметову - колишній глава ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути