середа, 23 листопада 2011 14:35

Фонд держмайна відклав продаж "Київенерго"

Фонд держмайна відклав продаж "Київенерго"

Фонд державного майна України відклав проведення конкурсу з продажу 25% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Київенерго" з 25 листопада на 9 грудня для додаткової перевірки відомостей у поданих на конкурс заявках.

Як повідомила прес-секретар ФДМ Ніна Бурлюк, відповідний наказ голова Фонду Олександр Рябченко підписав напередодні.

Заявки на участь в конкурсі з продажу 25% акцій "Київенерго" подали найбільший приватний енергохолдинг України "ДТЕК", що належить СКМ Ріната Ахметова, і енергопостачальна компанія ПАТ "Полтаваобленерго", яка до недавнього часу була підконтрольна бізнесменам Костянтину Григоришину й Ігореві Коломойському.

Напередодні стало відомо, що Антимонопольний комітет України залишив без розгляду заявку "Полтаваобленерго" як не відповідає вимогам законодавства про захист економічної конкуренції. За даними комітету, при подачі заяви, зокрема, не були дотримані всі необхідні процедури в частині надання інформації про кінцевих власників обленерго.

Стартова ціна 25% акцій "Київенерго" затверджена в розмірі 432,305 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську енергетику продають олігархам удвічі дешевше за ринкову вартість?

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. "ДТЕК" володіє 46,82% акцій "Київенерго", а державі належить 50% +1 акція компанії.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Larva Investments Limited належить 25% акцій "Полтаваобленерго", Bikontia Enterprises Limited - 23,9%, UA Energy Distribution Holding Limited (усі - Кіпр) - 23,3%, ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" (Дніпропетровськ) - 12,6%, ТОВ "Фрунзе-Флора" (Суми) - 12,4% акцій.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна відклав продаж "Київенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути