понеділок, 28 листопада 2011 21:57

Тарифи на "комуналку" зростуть після продажу Ахметову обленерго - екс-глава ФДМ

Тарифи на "комуналку" зростуть після продажу Ахметову обленерго - екс-глава ФДМ

Після купівлі структурами бізнесмена Ріната Ахметова акцій енергокомпаній "Західенерго" та "Київенерго" буде підвищено комунальні тарифи.

Таку думку висловив колишній глава Фонду державного майна (ФДМ) Олексій Бондар у ефірі Українського радіо.

"Вся генерація буде знаходитися в одних руках. В тих же руках буде знаходитися вугільна галузь і частина обленерго. А тепер відповідь на питання, чи будуть підвищені тарифи? Безумовно, будуть. Тому що це природний недержавний монополіст, який буде диктувати не тільки ціни, а взагалі політику в цій галузі. Тобто сам вугілля видобуваю, даю його генерації, яка передає обленерго, що знову постачають енергію на вугільні шахти. Я не знаю, хто може зламати цю схему. Таких людей сьогодні в Україні нема", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ позичить Італії 600 мільярдів євро, щоб уникнути краху єврозони - джерело

Водночас, за його словами, альтернативи приватизації на цей момент в Україна немає.

"Я 20 років займаюся приватизацією і добре знаю, як наша доблесна держава займається державним майном. Якби у нас були висококваліфіковані чиновники, не було корупції, я би перший казав, що об'єкти треба залишати у державній власності. Але залишати їх в руках зграї чиновників, які розтягують їх на шматки, контролюють всі фінансові потоки, виводять в офшори все, що тільки там є, а потім банкрутами виставляють на приватизацію... Я вважаю, що краще тоді об'єкти передати в приватні руки ... Але наша держава не вміє розпоряджатися майном і не навчиться", - зазначив Бондар.

"Межі бажання розпродати все у цієї влади я не бачу. Вони будуть наполягати і на продажі землі ... складається враження, що вони прийшли на кілька років, хочуть все розпродати, а потім кудись зникнути", - підсумував екс-глава ФДМ.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на "комуналку" зростуть після продажу Ахметову обленерго - екс-глава ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути