Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2011 09:33

Євро падає відносно долара на чутках про боргову кризу в ЄС

Євро падає відносно долара на чутках про боргову кризу в ЄС

Євро дешевшає через побоювання, пов'язані з борговою кризою в єврозоні, але його падіння в парі з доларом обмежене очікуваннями слабких даних з американського ринку праці.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість євро знизилася до 7:40 у четвер до $ 1,4289 з $ 1,4323 за підсумками торгів 3 серпня в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро зміцнився з 110,38 до 113,16 ієни, долар - з 77,06 до 79,18 ієни.

Курс ієни різко знижується в четвер в парах з усіма основними валютами після того, як японська влада провела валютну інтервенцію вперше з березня.

За останні 12 місяців ієна виросла до долара приблизно на 11%, за останній місяць - на 4%. Це вже негативно вплинуло на прибутки найбільший японських корпорацій - таких як Toyota, Honda, Nissan.

З метою зупинити підйом ієни Банк Японії в четвер продав на міжнародних ринках значний обсяг нацвалюти, що підтверджується заявами міністерства фінансів Японії і самого ЦБ. Обсяги валютної інтервенції не розкривають.

У четвер мають оприлюднити свої рішення відразу три з найбільших центробанки світу - Банк Японії, Банк Англії і Європейський центральний банк.

Від японського ЦБ, який переніс дату завершення засідання з 5 на 4 серпня, очікують збільшення обсягів стимулювання економіки. Ключова ставка, швидше за все, залишиться в діапазоні 0-0,1%.

Банк Англії і ЄЦБ, за оцінками експертів, не стануть змінювати процентні ставки в серпні, зберігши їх на рівні 0,5% і 1,5% відповідно.

Тим часом, як прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg, число заявок на допомогу з безробіття в США виросло за тиждень на 7 тис. - до 405 тис. Рівень безробіття в США, ймовірно, залишився вище 9% в липні.

Зараз ви читаєте новину «Євро падає відносно долара на чутках про боргову кризу в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути