середа, 11 травня 2011 11:09

ЄС хоче збільшити митні пільги для України?

ЄС хоче збільшити митні пільги для України?

Європейський союз планує скасувати пільги десяткам країн в рамках реформи торгової системи, запропонованої 10 травня європейським комісаром з торгівлі. У той же час, ЄС зосередиться на підтримці бідніших країн.

Росія, Бразилія, Аргентина, Саудівська Аравія і багато інших порівняно успішних країн, що розвиваються, перестануть отримувати пільгові митні тарифи відповідно до плану, який повинен схвалити Європарламент та 27 країн Європейського союзу. Відповідно менші економіки, як у Пакистані й Україні, можуть отримати більше преференцій.

"Глобальний економічний дисбаланс сильно змістився за останні десятиліття. Митні тарифи у рекордних мінімумах. Якщо ми надаємо пільгові тарифи в цьому конкурентному середовищі, більшість пільг повинні бути спрямовані тим, хто найбільше потребує", - сказав єврокомісар з торгівлі Карел де Гюхт.

Відповідно до плану, реформа торгової системи завершиться в 2014 році. Він відображає прагнення ЄС захистити свою промисловість від орієнтованих на експорт економік і в той же час використовувати торгівлю як інструмент зовнішньої політики.

ЄС кілька разів продовжував торгові пільги для країн, що розвиваються в рамках Загальної системи преференцій, введеної в 1971 році. У 2008 році Європа надала пільги бідним країнам на 6 тис. найменувань продукції, дозволивши їм заощадити всього близько 3 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче збільшити митні пільги для України?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути