вівторок, 23 липня 2013 15:37

Електронний залізничний квиток став дешевшим за звичайний "аж" на 1 гривню

Із 11.00 сьогоднішнього дня, 23 липня, електронні посадочні документи з QR-кодом на поїзд можна роздруковувати на домашньому принтері. Більше не потрібно, як раніше, звертатись до залізничних кас, щоб роздрукувати їх на спеціальних бланках.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник гендиректора "Укрзалізниці" Павло Чекалов.

За його словами, нововведення стосується лише поїздів "Інтерсіті+" та поїзда №38 "Київ-Донецьк".

Автор: Фото: Оксана Худояр
 

"Відтепер ви замовляєте квиток на сайті "Укрзалізниці. Роздруковуєте посадочний документ, де вам зручно. При посадці на поїзд притуляєте його до спеціального пристрою - мобільного терміналу контролю документів. Цей прилад отримує в онлайн режимі із системи продажу квитків інформацію про оформлені електронні документи, зайняті місця у вагоні поїзда із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення", - зазначив Чекалов.

Електронний квиток впроваджуватиметься в кілька етапів. З 23 липня електронний квиток набув фіскальних функцій.

Із 3 серпня електронні квитки продаватимуть у залізничних касах із зазначенням QR-коду. З цього часу продаж таких квитків продаватимуть на електропоїзди виробництва компанії Skoda Vagonka на маршрутах Харків-Сімферополь-Харків, Днецьк-Сімферополь-Донецьк.

Із середини вересня до початку грудня 2013 року електронні квитки впровадять на 6 поїздів внутрішнього сполучення: №12/11 Київ-Сімферополь, №91/92 Київ-Львів, №80/79 Київ-Дніпропетровськ, №105/106 Київ-Одеса, №64/63 Київ-Харків, №38/38 Київ-Донецьк.

До кінця 2013 року електронні квитки "Укрзалізниця" обіцяє впровадити на всіх поїздах внутрішнього сполучення. Це близько 120 пар й додаткові поїзди.

Чекалов зауважив, що за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції продаж електронних квитків на сайті "Укрзалізниці" припиняється. В цей період їх пропонують купувати безпосередньо в касах.

Також із 23 липня електронні квитки стали легітимні для звітування про відрядження в бухгалтерії. Раніше станція посадки самостійно роздруковувала квитки на бланках суворої звітності та по закінченню поїздки видавала їх пасажирам.

При оформленні квитків через інтернет комісійний збір становить 11 грн 50 коп, що на 1 грн менше, ніж у квитковій касі.

Зараз ви читаєте новину «Електронний залізничний квиток став дешевшим за звичайний "аж" на 1 гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути