середа, 01 червня 2011 20:11

Експерт розповів, в який метал зараз найкраще вкладати гроші

Експерт розповів, в який метал зараз найкраще вкладати гроші

Незважаючи на значне зростання вартості срібла, ринок золота на сьогоднішній день залишається найбільш надійним для інвестування.

Таку думку висловив головний консультант Української біржі дорогоцінних металів Сергій Ніколаєнко в ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо ми ведемо мову саме про простих людей, які хочуть зберегти свої гроші, вберегтися від інфляції, їм не варто зациклюватися на сріблі ... У срібло нехай заходять ті, хто любить і готовий ризикувати. А золото — це завжди були тихі та спокійні гроші ... Ринок золота на сьогоднішній день, мабуть, є єдиним, де ти можеш оцінити, що ти заробив. Золото не схильне до інфляції, ще дає постійний прибуток", — сказав він.

За словами експерта, зростання вартості срібла викликаний ажіотажем.

"Його штучно розігріли, і срібло початок бігти попереду золота. Ще минулого року запускалися чутки, що срібла стає менше, заводи по сріблу закриваються і так далі. Але срібло є більше технічним металом, ніж інвестиційним. І зараз інтерес до срібла трохи спав, і воно коливається в нормальному руслі", — зазначив Ніколаєнко.

Аналітик також спрогнозував, що ціна на золото до кінця року становитиме $ 1600 / унція, на срібло — $ 55 / унція.

"Золото в кінці року, швидше за все, буде десь в районі 1600. Може бути, навіть цей бар'єр переламаємо, перейдемо на 1610—1620. Якщо припиниться ця лихоманка, то срібло може зупинитися в районі 55", — припустив він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, в який метал зараз найкраще вкладати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути