Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2011 11:45

Експерт розповів про плани видобутку газу і нафти за кордоном

 

Вирішення українських енергетичних проблем варто розпочати з оновлення енергетичної стратегії. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін.

"Принаймні, відсотків на 90. Таке враження, що її розробники не знали про існування європейських екологічних стандартів пального – Євро 2, 4, 5. Проте є фантастичні плани видобутку нафти й газу за кордоном – приміром, у Лівії. Полковник Каддафі свого часу дав нам кілька ліцензій. Потім забрав", - наголосив він.

"Є й дивні речі щодо ядерної енергетики: до 2020 року планували збудувати 20 нових блоків. Ми навіть 10 енергоблоків доти навряд чи збудуємо – хоча це залежить від того, наскільки можна продовжувати ресурс існуючих. Коли прем'єр Юлія Тимошенко доповідала ці плани України в Австрії, дехто "падав зі стільця", - наголосив Саприкін.

Експерт зауважив, що "треба переглянути цю нісенітницю".

"І збільшити видобуток усього, що в нас є: урану, вугілля, газу, нафти. Варто визначити й інші пріоритети – те ж використання "зеленої енергії", - підкреслив він.

Про шлях диверсифікації постачання газу в Україну Саприкін розповідає у новому номері журналу "Країна" №82 від 5 серпня 2011 р.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про плани видобутку газу і нафти за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути