вівторок, 26 лютого 2013 10:35

Експерт пояснив, чому Європа може не дати грошей на ГТС України

Експерт пояснив, чому Європа може не дати грошей на ГТС України
Фото: radiosvoboda.org

Європейський Союз може не виділити гроші на модернізацію газотранспортної системи (ГТС) України.

Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень Case-Україна Дмитро Боярчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Тут є нюанси: ЗМІ говорять про те, що йдуть перемовини з Росією про створення газотранспортного консорціуму, а Євросоюз наполягає на тристоронньому консорціумі. Постає питання, яким чином Євросоюз може дати гроші, якщо Україна щоразу може змінювати своє рішення", - сказав Боярчук.

За його словами, створення двостороннього консорціуму буде для України кроком назад.

"Україна погодилась запровадити європейські правила гри на енергетичному ринку. Зокрема, з "Нафтогазу" повинно бути зроблено три структури: яка займається видобутком, яка займається транспортуванням і яка займається продажем. Росія категорично такі умови не приймає, у неї свої умови гри, своє розуміння ситуації. Але для нас створення двостороннього консорціуму - крок назад", - вважає Боярчук.

Нагадаємо, Україна залишається важливим транзитним партнером і Євросоюз буде продовжувати підтримувати модернізацію української ГТС. Про це йдеться у спільній заяві лідерів ЄС та України, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС, який пройшов вчора у Брюсселі. Українську сторону представляв президент Віктор Янукович, європейську - президент Ради ЄС Херман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Європа може не дати грошей на ГТС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути