пʼятниця, 07 жовтня 2011 20:33

Економіка України більш підготовлена до потрясінь, ніж 2008 року - експерт

Економіка України більш підготовлена до потрясінь, ніж 2008 року - експерт

Вирішення глобальних економічних проблем лежить у площині знаходження консенсусу між главами держав, в централізації фіскальних політик і створенні єдиного Міністерства фінансів Європи.

Таку думку висловив керуючий партнер міжнародної аудиторсько-консалтингової компанії Владимр Вахт у ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо подивитися на показники фінансового стресу, то зараз він перебуває на рівні червня 2009 року. Це дуже високий рівень. Небезпека існує, небезпеку рецесії пророкують дуже багато. Причини ситуації, що склалася, лежать в комбінації дуже високого обов'язку: проблема приватного боргу переросла в проблему суверенного боргу. Фіскальний тягар і високі ціни на товари стали набагато більшим гальмом розвитку економіки, ніж багато економістів пророкували. В результаті ми опинилися на порозі нової кризи", - додав він.

За його словами, економіка України зараз в цілому більш підготовлена ??до фінансових потрясінь, ніж в 2008 році, так як рівень боргу в приватному секторі не настільки критичний, як тоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: Світ входить у нову Велику депресію

Водночас експерт вважає, що економіці України становить загрозу ціла низка факторів.

"Ми - експортозалежна економіка. Дуже залежимо від цін на сировинні товари і товари сільгосппродукції та харчопереробки. Кон'юнктура цін змінюється, попит падає. Це може дуже сильно вплинути на нас. Ризик зміни цін на металургію і продукцію добувної промисловості існує", - зазначив Вахт.

"Наступний фактор - це внутрішня купівельна спроможність населення. Вона раніше підвищилася, але протягом цього року опинилася під серйозним пресом. Зниження рівня інвестицій, державних витрат, посилення фіскальних заходів з регулювання бюджетних доходів не могло позначитися на зростанні ВВП. У другому кварталі він знизився", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Економіка України більш підготовлена до потрясінь, ніж 2008 року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути