четвер, 06 жовтня 2011 15:16

За наступну кризу світ заплатить вищу ціну, ніж 2008 року - економіст

За наступну кризу світ заплатить вищу ціну, ніж 2008 року - економіст

Ситуація на світових ринках нині гірша, ніж у 2008 році, оскільки суверенні борги чинять величезний тиск на економіки багатьох держав, зокрема США.

Про це сьогодні заявив професор Нью-Йоркського університету Нассім Ніколя Талеб на прес-конференції в Києві.

"Безумовно, перед нами постала серйозніша проблема, і ми заплатимо більш високу ціну", - цитує його слова агентство Bloomberg.

"Структура проблеми досі незрозуміла. Ми не зробили нічого конструктивного за три з половиною роки. Ніхто не хоче робити яких-небудь різких кроків зараз", - додав економіст.

Талеб закликав країни до збалансування бюджетів, критикуючи політику президента США Барака Обами, яка призводить до "завантаження держави з боргами, що муситимуть віддавати наші діти". За його словами, економічне "зростання", яке відбувається за рахунок збільшення державного боргу, насправді не можна назвати зростанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світова економіка може увійти в кризу вже наступного року - МВФ

"Хтось припустився помилки кредитування, а хтось - запозичення. Помилково перекидати приватні проблеми на державний борг", - зауважив професор.

На його переконання, США мають "дотримуватися курсу фінансової мудрості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зможе навіть заробити на кризі - банкір

Зазначимо, що Талеб є автором бестселлера "Чорний лебідь". У книзі він стверджував, що непередбачені події з великим впливом на ринках трапляються частіше, ніж передбачає статистичний аналіз. За теорією Талеба, це виправдовує високу вартість хеджування на випадок лиха.

Термін "чорний лебідь" є похідним від поширеного раніше хибного переконання, що всі лебеді білі. Його було спростовано у 1697 році, коли в Австралії дослідники виявили лебедів з чорним оперенням.

Зараз ви читаєте новину «За наступну кризу світ заплатить вищу ціну, ніж 2008 року - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути