вівторок, 04 жовтня 2011 11:55

Криза не омине навіть благополучні Німеччину та Францію - експерти

Криза не омине навіть благополучні Німеччину та Францію - експерти

Goldman Sachs Group знизило свій глобальний прогноз економічного зростання на поточний і наступний рік, передбачаючи спад у Німеччині та Франції через боргові проблеми в єврозоні та можливу ??рецесію в США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Згідно з докладом економістів Goldman Sachs Яна Хадзіуса і Домініка Вілсона, зростання світової економіки, імовірно, становитиме 3,8% цього року і 3,5% наступного, порівняно з попередніми прогнозами в 3,9% і 4,2% відповідно.

"Подальше погіршення економічної та фінансової ситуації в єврозоні змусило нас значно знизити наш глобальний прогноз зростання ВВП. Протягом наступних декількох кварталів ми очікуємо помірної рецесії в Німеччині та Франції, а також більш глибокий спад на периферії єврозони", - зазначили економісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякого імунітету перед світовою кризою в України нема - банкір

Goldman Sachs також знизило прогноз курсу євро до кінця 2011 року до $ 1,38 за євро, в порівнянні з раніше прогнозованими курсом $ 1,40 за євро.

Прогноз економічного зростання США знижений до 1,7% цього року і 1,4% в 2012 році. Раніше цей показник оцінювали в 2%.

Аналітики Goldman Sachs також знизили свої прогнози щодо вартості нафти на 2011 і 2012 роки. На їхню думку, цього року ціни на неї не превищуватимуть $ 112,50 за барель, у порівнянні з попередньою оцінкою в $ 119,50. Прогноз на наступний рік - $ 122,50 за барель, у порівнянні з $ 138,50, прогнозованими раніше.

Зараз ви читаєте новину «Криза не омине навіть благополучні Німеччину та Францію - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути