Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2019 21:10

Другий колгосп: чому українці не поспішають створювати ОСББ

Другий колгосп: чому українці не поспішають створювати ОСББ
Часто протоколи зборів ОСББ бувають сфальшовані. Жителі реально не беруть участі в управлінні ОСББ. Фото: life.pravda.com.ua

Торік тільки у 25% багатоповерхівок існували об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. В Україні вони не популярні, розповів Gazeta.ua Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру "Інститут міста".

"Маємо сумний досвід колгоспів. Зараз ситуація повторюється. Всю повноту влади передають голові ОСББ. У нас є купа випадків з неефективним управлінням, внутрішніми конфліктами чи крадіжкою грошей всього будинку", - пояснює Сергієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли подорожчає газ для населення

Часто протоколи зборів ОСББ бувають сфальшовані.

"Жителі реально не беруть участі в управлінні ОСББ. Вони просто не ходять на збори. А кілька зацікавлених активістів нічого кардинально змінити не можуть. Так, усунути голову — теж проблема. Рішення легко оскаржити в суді", - наголошує Олександр Сергієнко.

Фонд енергоефективності відшкодовуватиме 40-50% витрат на утеплення і термомодернізацію житла для ОСББ. Відповідну програму Наглядова рада Фонду затвердила 16 серпня. Заявки на участь у ній можна подавати з вересня. Перші 300 отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Зараз ви читаєте новину «Другий колгосп: чому українці не поспішають створювати ОСББ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути