четвер, 18 жовтня 2018 13:12

Запропонували через інтернет реєструвати місце проживання

Запропонували через інтернет реєструвати місце проживання
Нова система дозволить реєструвати місце проживання через інтернет. Фото: трибуна суми

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, щоб регулювати послугу реєстрації місця проживання українців.

"Сьогодні процедура реєстрації змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні та збирати низку довідок і підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви", - заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає прес-служба міністерства.

Нова система дозволить реєструвати місце проживання через інтернет.

"Відповідно до положень законопроекту, заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати звичайним способом в органі реєстрації або ЦНАП. Крім того, послуга реєстрації місця проживання стане доступною через інтернет", - наголосив народний депутат Сергій Березенко.

Для реєстрації або зняття з реєстрації не потрібні документи про місце проживання чи склад сім'ї. Внесення відміток до паспортів про місце проживання буде не обов'язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи, йдеться у законопроекті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали штраф, який загрожує українцям без реєстрації

Органи обмінюватимуться інформацією про місце проживання без залучення особи. Інформація про місце проживання відповідатиме дійсності на момент її запиту.

В автоматичному режимі реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання здійснюватиметься на підставі відомостей із державного реєстра актів цивільних станів.

Аналогічна система реєстрації працює в Нідерландах, Німеччині, Латвії та низці штатів США.

Прописку в Україні офіційно скасували декілька років тому. Її замінили на реєстрацію. Водночас в інтернеті пропонують "платну реєстрацію". За 2 тис. грн обіцяють зареєструвати у Києві на 6 місяців. За 7,5 тис. грн - на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували через інтернет реєструвати місце проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути