четвер, 17 листопада 2011 14:42

Діджей заробляє 10 тисяч гривень за вечір
6

Фото: Фото: Андрій Шматов

У столичному ресторані "Енджел Лаунж" діджей Геннадій Демиденко за ніч заробляє 250 грн. Двічі на тиждень вечорами викладає у столичній школі діджеїв "Флайм'юзік".

Спершу там вивчають аудіотехніку, музичні стилі й історію танцювальної музики. У школі п'ять студій - невеликих кімнат, заставлених музичною апаратурою. На столах по кілька програвачів платівок і компакт-дисків.

Приходять 23 студенти, наймолодшому 15 років. Найстаршому - 40. Потім починають практичні заняття. Мікшують, тобто поєднують кілька композицій.  За 40-60 секунд до кінця однієї мелодії треба плавно, без розривів накласти інший музичний фрагмент. Зазвичай учні тренуються наодинці. Потім показують, як упоралися.

За тримісячне навчання у "Флайм'юзік" платять по 1 тис. грн. Зазвичай платять батьки.

У школи діджеїв приходять і ведучі зі стажем - потренуватися. За годину оренди студії з них беруть від 20 грн.

У школі "Мікс мастер скул" вправлятися в студії можна за 1250 грн на місяць. Групові заняття - 2 тис. грн. Якщо замовити навчання на дому, ціна зросте на 500 грн.

Випускникам шкіл видають свідоцтво діджея, бо такої професії в країні нема. У трудовій книжці запишуть "музичний оформлювач", "адміністратор" абощо. Здібних випускників школи працевлаштовують самі. Музичних ведучих запрошують на роботу в дискотеки та ресторани. Їх запрошують на роботу в дискотеки та ресторани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожній десятій українській родині не вистачає грошей навіть на їжу - дослідження

Ритм і мелодії підбирають відповідно до ситуації. Для ресторану - повільну, заспокійливу. Якщо відвідувачі підуть до танцю - починають награвати швидше. Столичний фітнес-клуб "Спорт лайф" теж має діджеїв. Це підвищує статус закладу. Робити вправи під "живу" електронну музику нібито приємніше.

Початківцям радять записати мікс - музику, награну під час навчання. Згодиться як портфоліо - для працевлаштування. Можна випустити компакт-диск із кількох міксів. Один диск обійдеться від 10 грн.

Житель Ужгорода Едуард Почтарь школу діджеїв закінчив чотири роки тому. В обласному центрі є п'ять клубів. Платять до 300 грн за ніч. У столиці діджей середнього рівня заробляє 500 грн. Столичних гастролерів запрошують в інші міста. За ім'я та столичний статус платять більше. В інших містах столичні гастролери заробляють більше. Київський діджей Бінокль в інших містах бере за виступ 5 тис. грн. Столична знаменитість діджей Лайт - до 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Діджей заробляє 10 тисяч гривень за вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути