неділя, 14 жовтня 2012 10:45

Де вигідніше купувати хутряні вироби?
5

Фото: фото надані Анною Семенюк

Наближаються морози і зараз дуже актуальним стає питання покупки теплого одягу.

Своїм досвідом у покупці хутра з кореспондентом Gazeta.ua ділиться лучанка Анна Семенюк.

"Більшість жінок мріють про розкішну, м'яку та теплу шубу. Але це задоволення, на жаль, не з дешевих, - каже Аня. - Мій кум родом з Івано-Франківської області. Коли почув, що я планую придбати шубу, запропонував поїхати у місто Тисмениця, де розташована фабрика з пошиття хутра. Після довгих вагань все таки наважилась".

Анна згадує, як обирала омріяну шубу перед покупкою.

"Виявляється жителі Тисмениці займаються хутром ще з XІV століття. Оскільки навколо селища завжди були ліси, де влаштовували полювання на звірину. Місцеві мешканці навчились якісно вичиняти шкіру "трофеїв". Сьогодні кількість точок продажу хутряних виробів у Тисмениці просто вражає".

Хутро продається у магазинах, яких у місті більше 30.

У Тисмениці представлені декілька сортів хутрових виробів: Тикаферлюкс (норвезько-нідерландська лінія), тисменицької фабрики, кустарного виробництва (домашнє пошиття) та завезені з Китаю вироби.

"Дехто торгує шубами у своїх особняках. Працівники фабрики шиють шуби навіть на дому під замовлення, будь-якого кольору, фасону та розміру. Вибір просто неймовірний, навіть найвибагливіший покупець знайде щось для душі".

Відповідно до якості покупцям пропонують різні цінові категорії.

"Норкове манто найвищої якості можна придбати приблизно за 4 тисячі доларів — 30-32 тисячі гривень. Стриженого кролика — за 500 доларів — 4 тисячі гривень".

Перед придбанням товару радить торгуватися з продавцями.

"Найприємніше те, що є велика можливість поторгуватись. Інколи ціну знижують навіть на 30%. Вибір неймовірно великий: мутон, кролик, норка, лисиця, бобер, нутрія. Так само і асортимент по фасонам широкий — шуби, манто, напівшуби, шапки, сумки і навіть резинки на волосся", - говорить Анна.

До речі, якість пошиття шуб Тисменицької фабрики можна легко перевірити, загорнувши знизу підкладку.

"Там можна переглянути наскільки акуратні шви. Особисто я поїхала додому у довгій норковій шубі, класичного фасону та прекрасної якості. Попередню мою покупку носить тепер моя мама — хутро з нутрії, купувала я її 8 років тому. На моє здивування, шуба досі виглядає, як нова".

Зараз ви читаєте новину «Де вигідніше купувати хутряні вироби?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути