четвер, 04 жовтня 2012 22:21

"Жінка, яка вдягає хутро, – носить кладовище" - львів'яни закликали людей поважати права тварин
9

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у світі відзначають всесвітній день захисту тварин. У центрі Львова біля пам'ятника Тарасові Шевченкові о 18.00 близько трьох десятків людей вийшли з плакатами на захист братів наших менших. Акцію організував рух "Екологічний опір".

"Мільйони тварин сьогодні гинуть у страшних муках через простих людей, які часто навіть не усвідомлюють, що оплачують муки і смерть живих істот, - розповіла співорганізатор акції Олена Макогон. – До прикладу, більшість косметичних компаній проводять вівісекцію – досліди на тваринах. Щоб перевірити, чи шампунь безпечний для людей, кроликові в око бризкають на три години шампунь і не дають його змивати. Якщо тварина осліпне, отже треба доопрацьовувати склад, якщо ні, тоді все вважається нормальним. І таких прикладів мільйони. На шуби з живих тварин здирають шерсть. Ми проти цього".

Учасники вишикувалися у два ряди на постаменті пам'ятника із плакатами: "Держава, в якій погано ставляться для тварин, завжди буде злочинною та злиденною", "Жінка, яка носить на собі хутро, – носить кладовище", "Тварини – частина природнього закону. Вони мають свої права, тому що вони розумні. Жан-Жак Руссо", "Щоб зрозуміти, чи є у тварини душа треба її мати самому. Альберт Швейц", "Світ не зміниться, якщо ви врятуєте одну собаку, але для цієї собаки світ точно зміниться" й багато інших.

"Я прийшов на акцію, бо мені шкода тварин, з яких знущаються просто через розваги, - розповів учаник акції Максим Припіка. – Я колись у дитинстві пішов у приїзд ний зоопарк, побачив як там знущаються з тварин і свідомість змінилася. От людей у клітку садять за злочини, а за що туди садять тварин мені не зрозуміло. Мені не зрозуміло чому люди отримують задоволення від чужих мук. Хочу це змінити, тому й прийшов сюди".

Під час акції кілька людей роздавали перехожим інформаційні листівки. Після закінчення пікету організатор запросила усіх присутніх на перегляд фільму про вбивство тварин під час підготовки до Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка, яка вдягає хутро, – носить кладовище" - львів'яни закликали людей поважати права тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути