середа, 26 грудня 2018 14:43

Де в Україні продають найдешевші продукти

Де в Україні продають найдешевші продукти
Найдешевші продукти у Тернопільській, Полтавській та Дніпропетровській обл. Фото: zik.ua

У листопаді найдешевші продукти продавали у Тернопільській області. Найдорожчі купували жителі Вінницької та Закарпатської областей.

"У Тернопільській області третина соціальних продуктів коштують найдешевше в Україні. Так, кілограм житнього хліба продають по 15,1 гривень. Його середня ціна по країні – 17,9 гривень. Гречка коштує 14,3 гривень за кілограм, по Україні - 16,6 гривень. Різниця у вартості масла становить понад 4 гривні. У Тернопільській області пачка (200 грам) коштує 34,4 гривні. Сало там продають по 49,7 гривень за кілограм, в Україні – 75,7 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей залишають в магазинах українці

У Полтавській області найдешевше в Україні продають батон, капусту, буряк і моркву. Остання коштує у регіоні 9,5 грн/кг, у країні – 11,1 грн/кг. На Дніпропетровщині найдешевшими є пшеничне борошно, крупа манна, філе куряче.

"Жодного найдешевшого продукту в Україні немає у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях. Також дорогі продукти купують кияни", - підсумував експерт.

Протягом року ціни найбільше зросли на овочі, хліб і м'ясо. Лідерами подорожчання стали цибуля і морква. У червні кілограм моркви коштував 35 грн. Зараз ціна опустилася. Відчутно подорожчала цибуля. Торік за кілограм платили 3,5 грн. Зараз - понад 15. До кінця року ще 10% додасть до ціни картопля. Від початку серпня вона вже подорожчала на 15-20%.

Зараз ви читаєте новину «Де в Україні продають найдешевші продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути