неділя, 23 грудня 2018 21:10

Скільки грошей залишають в магазинах українці

Скільки грошей залишають в магазинах українці
Соціологічні дослідження показали, що 8% людей останні 5 років собі нічого не купували, крім продуктів харчування. Фото: People IN

Уже кілька років торговельні мережі не дають дані по середнім чекам. Суми настільки малі, що вони навіть не хочуть називати ті цифри. Наприклад, іноді середній чек в магазині становив декілька десятків гривень, розповів Gazeta.ua директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

"Українці вже не рахують, скільки витрачають. Вони і так бачать, що купують набагато менше продуктів за ті ж гроші, що раніше. Соціологічні дослідження показали, що 8 відсотків людей останні 5 років собі нічого не купували, крім продуктів харчування", - говорить експерт.

З початку року реальна зарплата зросла на 15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які у 2018 році найбільше подорожчали

"Якщо українець живе на середню зарплату, то на продукти харчування витрачає близько 50 відсотків доходів. З початку року побачили, що деякі продукти подорожчали на 100 відсотків", - наголошує Олексій Дорошенко.

Щоб побачити дійсну купівельну спроможність, її потрібно рахувати певними стравами. Наприклад, беремо салат "Олів'є". Порівняно з минулим роком щодо нього купівельна спроможність впала на 27%. Вареники чи печеня з м'ясом за рік подорожчали на 18-22%.

Повну версію інтерв'ю з Олексієм Дорошенко читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей залишають в магазинах українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути