середа, 10 березня 2021 08:18

Covid-вакцинація дасть сильний поштовх економіці

Covid-вакцинація дасть сильний поштовх економіці
Очікується, що до середини 2021 року світове виробництво досягне рівня, який був до пандемії. Фото: pixabay.com

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) прогнозує стрімке зростання світової економіки завдяки Covid-вакцинації. У 2021 році світова економіка зросте на 5,6%.

Наступного року розраховують на зростання світового ВВП на 4%. Для відновлення економіки критично важливим є швидке та ефективне розгортання кампанії вакцинації проти Covid-19, зазначають в ОЕСР.

"Широко розповсюджена вакцинація дорослого населення є найкращою економічною політикою на сьогодні, щоб економіка та зайнятість знову зростали. Якщо ми воюємо з вірусом, нам потрібно поставити виробництво вакцин у військові умови, забезпечити необхідними ресурсами та пришвидшити доставку по всьому світу", - йдеться у повідомленні.

До середини 2021 року світове виробництво досягне рівня, який був до пандемії. Темп та тривалість відновлення залежатимуть від перебігу вакцинації та поширення нових штамів коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економісти прогнозують збитки від коронавірусу у розмірі близько $35 трлн

Організація економічного співробітництва і розвитку значно підвищила прогнози для США і КНР. Але знизила очікування щодо країн, які розвиваються - Мексики, Аргентини, Індії, Південної Африки, Індонезії та Саудівської Аравії. Минулого року очікувалося, що світова економіка скоротиться на 4,5%. Прогнози ОЕСР не остаточні. Вони залежать від динаміки зараження Covid-19 і підтримки з боку політиків.

Зараз ви читаєте новину «Covid-вакцинація дасть сильний поштовх економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути