Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2024 10:10

Ціни на нафту зросли: що сталося

Ціни на нафту зросли: що сталося
Світові новини вплинули на ціни. Фото: pixabay.com

У світі зросли ціни на нафту.

Це відбулося на тлі новин про нові заходи грошового стимулювання від найбільшого імпортера Китаю, побоювань щодо загострення напруженості на Близькому Сході та ураган в США, передає Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у листопаді піднялися на 69 центів, або на 0,93%, до $74,59 за барель. Ф'ючерси на нафту марки WTI в США з постачанням у листопаді подорожчали на 74 центи, або на 1,05%, до $71,11.

Контракти закрилися зниженням у понеділок через побоювання щодо попиту, які стали головними для інвесторів після розчаровуючих даних про ділову активність у єврозоні та постійні занепокоєння щодо споживання пального в Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС визначилися з обмеженням ціни на російський газ – ЗМІ

"Ціни на нафту WTI зросли сьогодні вранці після того, як Китай знизив свої ключові кредитні ставки. Ринок нафти давно чекає від китайської влади додаткових заходів пом'якшення, щоб протистояти економічному спаду. Сьогоднішнє оголошення дещо зменшить ризики подальшого зниження цін на нафту", - сказав аналітик ринку IG Тоні Сайкамор.

Центральний банк Китаю оголосив про широкі заходи грошового стимулювання та підтримки ринку нерухомості, щоб відновити економіку, яка бореться з сильним дефляційним тиском.

"Ринок нафти був занепокоєний тим, що зростання напруженості в регіоні наближало ОПЕК-виробника до залучення в конфлікт", - сказано в записці банку ANZ, маючи на увазі Іран.

Також узбережжя Мексиканської затоки США під загрозою урагану до кінця тижня. Американські нафтові компанії у понеділок евакуювали персонал з нафтовидобувних платформ у Мексиканській затоці. Ураган може пронестися через офшорні нафтовидобувні поля. Кілька компаній призупинили частину виробництва.

Міністри фінансів країн "Великої сімки" планують узгодити та представити план зі встановлення граничних цін на нафту з Російської Федерації.

31 серпня ціни на нафту відновилися після падіння на 5% днем раніше. Нафта дорожчає, оскільки є стійкий попит на паливо в Сполучених Штатах.

23 серпня світові ціни на нафту зросли через побоювання з приводу дефіциту пропозиції. Саудівська Аравія попередила, що може скоротити видобуток, аби скоригувати нещодавнє зниження цін.

22 серпня ціни на нафту впали, завершивши триденне зростання. Це сталося через побоювання, що агресивне підвищення відсоткових ставок у Сполучених Штатах Америки може призвести до уповільнення світової економіки й зниження попиту на паливо.

Після дводенного зростання світові ціни на нафту 19 серпня знизилися. Учасники ринку зіставили побоювання з приводу глобального економічного спаду, який може знизити попит, і очікування скорочення поставок до кінця року.

Новий генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти Хайтам Аль-Гайс заявив, що у високих цінах на енергоносії винні політики, законодавці й недостатні інвестиції в нафтогазовий сектор, а не його група.

ОПЕК+ повинна зустрітися 5 вересня, щоб відрегулювати видобуток. Група прагне до того, щоб Росія залишалася частиною угоди з видобутку нафти ОПЕК+ після 2022 року.

Рекордний експорт сирої нафти з США, відновлення видобутку в Лівії і стійкий експорт з Росії та Ірану послабили глобальну нестачу поставок напередодні пікового обслуговування НПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту зросли: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути