понеділок, 22 серпня 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ціни на нафту почали падати після стрімкого зростання: що сталося

Ціни на нафту почали падати після стрімкого зростання: що сталося
Нафта дешевшає після триденного зростання. Фото: pixabay.com

22 серпня ціни на нафту впали, завершивши триденне зростання.

Це сталося через побоювання, що агресивне підвищення відсоткових ставок у Сполучених Штатах Америки може призвести до уповільнення світової економіки і зниження попиту на паливо, повідомило у понеділок британське агенство Reuters.

"Інвестори були занепокоєні, що можливе різке підвищення ставок Федеральної резервної системи викличе економічний спад і знизить попит на паливо. Зміцнення долара США, який коливався близько п'ятитижневого максимуму, також чинило тиск на ціни, оскільки він робить нафту дорожчою для покупців у інших валютах", – заявив генеральний менеджер з досліджень Nissan Securities Хіроюкі Кікукава.

Ф'ючерси на нафту марки Brent із поставкою у жовтні подешевшали на 1,2%, до $95,55 за барель. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) із поставкою у вересні, знизилися на 1,2% до $89,65 за барель. І Brent, і WTI росли в п'ятницю третій день поспіль, але за тиждень впали приблизно на 1,5% через зміцнення долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заявили про виробництво рекордної кількості нафти

Інвестори уважно стежили за коментарями голови ФРС Джерома Пауелла на щорічній Глобальній конференції центральних банків у Джексон-Хоул.

"У представників центрального банку США ще багато часу, перш ніж їм доведеться вирішити, наскільки підвищувати процентну ставку. Вважається, що у ФРС більше можливостей для підвищення ставок, ніж у центральних банків інших великих економік, які є більш крихкими", – заявив у п'ятницю президент ФРС Річмонда Томас Баркін.

Тим часом лідери США, Великої Британії, Франції та Німеччини обговорили зусилля щодо відродження ядерної угоди з Іраном 2015 року, повідомив у неділю Білий дім.

Після дводенного зростання світові ціни на нафту 19 серпня знизилися. Учасники ринку зіставили побоювання з приводу глобального економічного спаду, який може знизити попит, і очікування скорочення поставок до кінця року.

Новий генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти Хайтам Аль-Гайс заявив, що у високих цінах на енергоносії винні політики, законодавці і недостатні інвестиції в нафтогазовий сектор, а не його група.

ОПЕК+ повинна зустрітися 5 вересня, щоб відрегулювати видобуток. Група прагне до того, щоб Росія залишалася частиною угоди з видобутку нафти ОПЕК+ після 2022 року.

Рекордний експорт сирої нафти з США, відновлення видобутку в Лівії і стійкий експорт з Росії та Ірану послабили глобальну нестачу поставок напередодні пікового обслуговування НПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту почали падати після стрімкого зростання: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути