понеділок, 16 вересня 2019 10:14

Ціни на нафту рекордно підскочили

Ціни на нафту рекордно підскочили
Відновити частину колишніх об'ємів видобутку нафти в Саудівській Аравії сподіваються до кінця доби 16 вересня. ФОТО: ukrinform.ua

Після атаки на саудівські нафтопереробні заводи вартість нафти марки Brent зросла майже на 20%, становлячи $71,95 за барель. Це найбільший приріст із 1991-го.

Такої позначки ціна сягнула в перші хвилини торгів на лондонській біржі. У подальшому знизилася до $67,20 за барель. Повідомляє про це видання Bloomberg.

На Нью-Йоркській біржі торгівля нафтою марки WTI була на декілька хвилин заморожена: таких заходів вживають у випадках, коли приріст вартості сягає понад 7%. Коли торги відновилися, ціна підскочила на 15,5%. Це стало найбільшим показником приросту з 2008-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп через атаки на Саудівську Аравію дозволив відкрити стратегічні запаси нафти

Безпілотники єменських повстанців здійснили найбільшу за 10 років атаку на нафтові об'єкти Саудівської Аравії. Після атаки дронів видобуток нафти в країні скоротився вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту рекордно підскочили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути