пʼятниця, 15 квітня 2011 10:31

Ціна золота встановила історичний рекорд, перевищивши позначку $ 1480 / унція

Ціна золота встановила історичний рекорд, перевищивши позначку $ 1480 / унція

Ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) на початку торгового дня 15 квітня встановила новий історичний рекорд, вперше перевищивши позначку 1480 дол./унція.

Так, максимальна ціна операції з активним ф'ючерсом (червень) сьогодні вранці під час торгової сесії становила 1480,5 дол./унція.

Золото на COMEX сьогодні продовжує дорожчати після того, як за підсумками торгів 14 квітня 2011 року його ціна підвищилася на 1,2% і вперше за чотири торгові дні встановилася вище за позначку 1470 дол./унція. Тройська унція золота на COMEX подорожчала на 16,8 дол, а його офіційна ціна стосовно активного ф'ючерсу (червень) склала 1472,4 дол./унція.

Золото на COMEX напередодні подорожчало переважно з-за побоювань посилення глобальної інфляції у зв'язку з високими світовими цінами на нафту і продовольство. При цьому до інвестиційних покупок золота також мали у своєму розпорядженні дані про тижневе зростання безробіття в США і слабкий долар.


Зазначимо також, що долар США 14 квітня помітно знизився проти євро та інших провідних світових валют. При цьому індикатор міжнародного валютного ринку FOREX, що відбиває зміни курсу американського долара щодо "корзини" шести провідних світових валют, ICE Dollar Index (spot) напередодні знизився на 0,4% і офіційно становить 74,685 пункту - найнижчий показник з початку грудня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Ціна золота встановила історичний рекорд, перевищивши позначку $ 1480 / унція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути