вівторок, 14 листопада 2017 21:10

Червона ікра скоро подорожчає

Червона ікра скоро подорожчає
Якщо в минулі роки подорожчання ікри відбувалось за рахунок збільшення курсу валют, то в цьому році це станеться за рахунок ціни самого продукту. Фото: ЧЕline

У грудні червона ікра подорожчає на 45-50%, у порівнянні з минулим роком.

"Вартість продукту поступово зростала з серпня поточного року. У грудні виробники планують останнє подорожчання", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Станом на сьогодні, скляна 90 г баночка відбірної ікри коштує близько 200 грн. Більш дешевий варіант — ікра в 130 г бляшанці, коштуватиме від 100 грн. Це також справжня ікра, однак найнижчої якості. За 130 г високоякісної ікри у бляшанці доведеться викласти 200 і більше гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала лідером із зростання цін на продукти

Минулого року на полицях магазинів можна було знайти лише залізні банки по 130 г. Цього року більшість виробників уже почали випускати ікру у тарі 100 г.

"Виробники зіштовхнулися із зменшенням попиту з боку найбільш купівельно-спроможної верстви населення. Тому зараз почався випуск зменшеної скляної банки по 250 і навіть 200 г", - коментує Дорошенко.

Якщо в минулі роки подорожчання ікри відбувалось за рахунок збільшення курсу валют, то в цьому році це станеться за рахунок ціни самого продукту.

Бажаючим поласувати ікрою у новорічну ніч, експерт радить зробити покупку вже зараз. Адже, перед святами вартість продукту може зрости ще на 10-15%.

Україна продовжує лідирувати в рейтингу зростання цін на продукти харчування серед країн Європи. Наша держава також відзначилася і досить високим рівнем інфляції (16,4%), в той час, як в Європі вона становить менше 3%. Українські парламентарії не були готові до подібного, оскільки при розрахунку державного бюджету на 2017 рік, рівень інфляції закладався в 8,1% (в 2 рази менше).

Зараз ви читаєте новину «Червона ікра скоро подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути