пʼятниця, 11 грудня 2015 16:36

Через санкції проти Туреччини в Росії можуть зупинитись автозаводи

Через санкції проти Туреччини в Росії можуть зупинитись автозаводи
Фото: lenta.ru

Через дію російських санкцій проти Туреччини в Санкт-Петербурзі може зупинитися низка машинобудівних підприємств.

Віце-губернатор міста Сергій Мовчан звернувся до першого заступника голови Федеральної митної служби РФ Володимира Малініна з проханням розблокувати ввезення з Туреччини комплектуючих для машинобудівних підприємств Санкт-Петербургу, розповіло "Інтерфаксу" джерело, знайоме з текстом листа.

"Автомобільна промисловість залишається однією з провідних галузей промисловості Санкт-Петербурга. У місті розміщені виробництва провідних світових автовиробників: Тойота, Ніссан, Хендай, Сканія, МАН, а також постачальників автокомпонентів", - цитує співрозмовник агентства документ.

За словами віце-губернатора, після введення в дію указу про санкції проти Туреччини автопідприємства та їх постачальники зіткнулися зі значним терміном оформлення вантажів з Туреччини на Балтійській, Санкт-Петербурзькій, Пулковській та інших митницях.

При цьому під 100% перевірку підпадають товари, що не входять до переліку санкційної продукції.

Аналогічні проблеми, за його словами, мають й інші петербурзькі підприємства, зокрема, ВАТ "Силові машини", ТОВ "БСХ Побутові прилади".

"В обставинах збереження негативної ситуації, пов'язаної з неотриманням вантажів і нерегулярністю поставок комплектуючих і сировини, підприємства будуть змушені найближчим часом зупинити діючі виробництва", - попереджає віце-губернатор.

Нагадаємо, що 28 листопада Росія ввела санкції проти Туреччини після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник.

Зараз ви читаєте новину «Через санкції проти Туреччини в Росії можуть зупинитись автозаводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути