субота, 02 квітня 2011 10:16

Бойко знайшов спосіб "розібратися" з неякісним бензином

Бойко знайшов спосіб  "розібратися" з неякісним бензином

Держава завжди буде моніторити ціни на нафтопродукти.

Про це заявив міністр енергетики Юрій Бойко.

"Всі інсинуації про те, що ціни на ринку нафтопродуктів відрегулює сам ринок...це неправда. Враховуючи чутливість цін для всіх галузей, для всіх сторін життя людей, уряд і держава завжди будуть жорстко стежити за цінами на нафтопродукти, і коригувати їх у бік зменшення", - заявив міністр.

"І, незважаючи на вакханалію в пресі, яка розгорнулася останнім часом щодо дій уряду по зниженню цін на нафтопродукти, ми будемо продовжувати цю політику", - додав Бойко.

Бойко нагадав, що у Туреччині відпустили ціни на бензин, сподіваючись на ринок "і отримали сьогодні 2 євро за літр 95-го бензину".

"Держава завжди стежить за цим ринком, і завжди буде втручатися в дію його гравців, щоб не допускати так званої спекулятивної складової", - заявив міністр.

На репліку про те, що наслідком державного регулювання ринку бензину є погіршення якості палива, Бойко відповів так: "У нас є проблема, в основному вона стосується дрібних мереж, які час від часу додають неякісний бензин на своїх заправках".

"Ми прийняли рішення і купуємо 12 машин - пересувних лабораторій, якими будемо проводити аналіз якості бензину, а також вводимо таке поняття, як маркер. Кольоровий маркер, який будемо застосовувати для того, щоб викрити ці дрібні мережі", - зазначив він.

Бойко висловив сподівання, що дана система запрацює влітку.

Зараз ви читаєте новину «Бойко знайшов спосіб "розібратися" з неякісним бензином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути