середа, 03 квітня 2019 15:15

Банк "Хрещатик" ліквідовувати не будуть: подробиці

Банк "Хрещатик" ліквідовувати не будуть: подробиці
Через рішення суду скасувати ліквідацію банку "Хрещатик", Фонд прийняв рішення призупинити виплачувати гарантії по вкладам. Фото: Уніан

Суд скасував ліквідацію банку "Хрещатик".

28 березня Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу Нацбанку і Фонду гарантування вкладів на рішення Окружного адмінсуду Києва від 27 грудня 2018 року про скасування ліквідації банку, передає Finclub.net.

Щоб зберегти активи банку і захистити права вкладників, Фонд ухвалив рішення продовжити повноваження ліквідатора банку "Хрещатик" Марини Славкіної до прийняття Касаційним адмінсудом у складі Верховного Суду остаточного рішення у справі або погодження Нацбанком нових керівників фінустанови та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У банку "Хрещатик" виявили махінацій на 2,3 млрд грн

Через рішення суду скасувати ліквідацію банку "Хрещатик", Фонд ухвалив рішення призупинити виплачувати гарантії щодо вкладів.

Раніше Верховний Суд підтвердив бездіяльність Нацбанку при банкрутстві банку "Хрещатик". Крім того, протиправною діяльність регулятора 28 лютого 2017-го визнав Окружний адмінсуд Києва. Нацбанк не погодився з рішеннями судів і подав касаційну скаргу. Щоправда суд не задовольнив її. Тоді регулятор знову звернувся до Вищого суду за переглядом рішення. Але і тут отримав відмову.

Банк "Хрещатик" оголосили неплатоспроможним 5 квітня 2016 року. 2 червня того ж року за пропозицією Фонду гарантування вкладів регулятор ухвалив рішення щодо відкликання банківської ліцензії та ліквідації цього банку.

Зараз ви читаєте новину «Банк "Хрещатик" ліквідовувати не будуть: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути