середа, 14 вересня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

АРМА придбало військові облігації на понад 150 млн грн

АРМА придбало військові облігації на понад 150 млн грн
У вівторок, 13 вересня, АРМА почало інвестувати гроші фігурантів кримінальних проваджень у військові облігації. Фото: pixabay.com

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) придбало перший пакет облігацій на суму 152 млн грн.

У вівторок, 13 вересня, АРМА почало інвестувати гроші фігурантів кримінальних проваджень у військові облігації. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків керівника АРМА Дмитро Жоравович.

"Сьогодні єдиний спосіб легітимно і правильно використати арештовані кошти в інтересах держави – інвестувати їх в державні інструменти підтримки оборонної сфери", – сказав він.

З початку війни суди передали АРМА російських активів на суму понад $1,5 млрд. Зокрема, за словами Жоравовича, близько 300 млн грн готівки розмістили на банківських рахунках агентства.

"На ці кошти постійно нараховуються відсотки, що збільшує їх загальний обсяг. До того ж зростання депозитного портфеля відбувається і внаслідок продажу арештованого майна – лише один з останніх реалізованих лотів дозволив поповнити депозит на майже 240 млн грн", – розповів він.

Україна упродовж цього тижня отримала арештованих активів приблизно на 15 млрд грн.

Їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомила Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «АРМА придбало військові облігації на понад 150 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути