середа, 08 березня 2023 11:44

Арешт активів Ferrexpo в Україні ‒ пресслужба Жеваго прокоментувала рішення суду першої інстанції

Арешт активів Ferrexpo в Україні ‒ пресслужба Жеваго прокоментувала рішення суду першої інстанції
Пресслужба підприємця Костянтина Жеваго прокоментувала рішення Київського господарського суду щодо активів компанії Ferrexpo. Фото: cfts.org.ua

У пресслужбі підприємця і мецената Костянтина Жеваго відреагували на рішення Київського господарського суду за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Суд першої інстанції наклав арешт на деякі активи підприємств компанії Ferrexpo в Україні, передає Gazeta.ua.

Йдеться, зокрема, про частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ТОВ "Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат". А також частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ТОВ "Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат". На ці активи був накладений арешті у межах забезпечення позову про відшкодування збитків банку "Фінанси та Кредит" та його кредиторів на суму майже 46 млрд грн.

Юридичні консультанти Костянтина Жеваго зазначають, що це абсолютно незаконне рішення, тому що підприємець та члени його родини не володіють жодною акцією цих підприємств. Це підтверджено даними українських реєстрів. Окрім того, Жеваго та члени його родини мають відношення до публічної компанії Ferrexpo plc (Велика Британія) через трастову структуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор Ferrexpo Вольфрам Куоні розповів про позови проти компанії та Жеваго

"Якщо дійсно суд першої інстанції і намагається накласти арешт на будь-яке майно в рамках даної справи, то він має керуватися офіційною інформацією з реєстрів відповідно України та будь-яких інших держав. Трохи більше ніж рік тому ФГВФО намагався накласти арешт на будь-яке майно пана Жеваго в цій справі в українській та іноземних юрисдикціях, але Високий Суд Лондона не підтримав цю вимогу й зобов'язав сплатити за рахунок державних коштів компенсацію британським юристам", ‒ йдеться у повідомленні.

Стосовно української справи проти Жеваго, то у пресслужбі зазначають, що на сьогоднi відповідач навіть не отримав позовної заяви від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. І не розуміє, які претензії висуває ФГВФО на його адресу.

"Дуже сподіваємося, що під час слухання цієї справи ФГВФО та його юристи не будуть займатися популізмом і введенням суспільства в оману, а будуть дотримуватися норм чинного законодавства. Ми вважаємо, що даний арешт ‒ це популістські дії ФГВФО з метою нікому непотрібного піару та введення суспільства в оману. І дивуємося, чому зазначена сума збитків становить 46 млрд. гривень, а не 460 чи 800 мільярдів", ‒ наголошують у пресслужбі.

Там зазначають, що така сума збитків ніким не підтверджена, не доведена в судовому порядку, і в черговий раз підкреслює кричущий популізм та некомпетентність керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з метою відволікти увагу суспільства від неефективного виконання керівництвом ФГВФО своїх функцій протягом останніх років.

Юридичні консультанти Костянтина Жеваго додають, що це рішення ‒ це продовження дій, які є частиною політичного переслідування підприємця та мецената.

У пресслужбі Жеваго також зазначили, що таке несправедливе та незаконне рішення суду першої інстанції буде оскаржене відповідачами в судах вищих інстанцій відповідно до чинного законодавства України.

Костянтин Жеваго наголосив, що сам "найбільше зацікавлений у швидкому та справедливому правосудді" щодо порушених проти нього справ.

З перших днів війни підприємець та меценат Костянтин Жеваго підтримує багато українських населених пунктів, зокрема, і багатостраждальний Харків, який постійно піддається ворожим обстрілам.

Зараз ви читаєте новину «Арешт активів Ferrexpo в Україні ‒ пресслужба Жеваго прокоментувала рішення суду першої інстанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути