середа, 28 грудня 2022 12:17

Мешканці Харкова отримали понад мільйон продуктових наборів від підприємця та мецената Костянтина Жеваго

Мешканці Харкова отримали понад мільйон продуктових наборів від підприємця та мецената Костянтина Жеваго
Костянтин Жеваго відправив понад мільйон продуктових наборів мешканцям Харкова

З перших днів війни підприємець та меценат Костянтин Жеваго підтримує багато українських населених пунктів, зокрема, і багатостраждальний Харків, який постійно піддається ворожим обстрілам.

На прохання місцевої влади ним та компаніями, де він є суттєвим акціонером, профінансовано виробництво та доставку більше, ніж одного мільйона продуктових наборів, які щодня передаються тим жителям, хто цього потребує найбільше з початку повномасштабної війни. Допомога розподіляється спільно з місцевими штабами та органами влади. Загальна вартість виготовлення, комплектування та доставки допомоги становить понад 110 млн. гривень, повідомляє Gazeta.ua.

"Із самого початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну я уважно вивчаю ситуацію та потреби населення й влади різних областей нашої країни, медичних установ, а також військовослужбовців Збройних сил України. Спільно з командою управлінців та менеджерів українських підприємств, ми оперативно розглядаємо всі запити людей на постраждалих територіях і направляємо допомогу для вирішення першочергових проблем громадян. Харків - одне з українських міст, де дуже гостро стоїть питання надання населенню гуманітарної допомоги в першу чергу в якості готових до вживання продуктових наборів, і я не можу залишатися осторонь", - відзначив Костянтин Жеваго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костянтин Жеваго звернувся до українців із привітанням: що сказав меценат

До створення продуктової допомоги долучилося ПрАТ "Кременчукм'ясо", яке формує набори та відправляє їх у місто Харків.

"Через війну, яку розв'язала росія, мешканці Харкова живуть на межі гуманітарної катастрофи: в зруйнованих будівлях, часто без світла, тепла, питної води та продуктів харчування. Тому першочергово ми вирішуємо саме питання продуктової допомоги, робимо це щодня і будемо й надалі реалізовувати наші гуманітарні проєкти. Наразі нами створюються продуктові набори таким чином, щоб забезпечувати необхідну харчову цінність, щоденну потребу в поживних речовинах на рівні понад 2000 ккал та питний баланс", - повідомила Ірина Дроздова, Голова Правління ПрАТ "Кременчукм'ясо".

У Харківській міській раді дякують Константину Жеваго за фінансування даного проєкту і наголошують, що більше, ніж мільйон наборів - це суттєва та необхідна допомога.

"Ця підтримка вкрай необхідна. Якщо ви підійдете в пункт видачі, ви побачите, що в основному в черзі стоять пенсіонери, яким під час війни найважче", - зазначила Тетяна Цибульник, голова адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради.

На цьому мільйоні програма не закінчується, постраждалі регіони й надалі отримуватимуть допомогу.

Крім даної програми, Костянтин Жеваго та компанії, де він є суттєвим акціонером, з початку повномасштабної російської агресії вже витратили на військову та гуманітарну допомогу понад 900 мільйонів гривень і не припиняють допомагати.

Бізнесмен і меценат Костянтин Жеваго отримав подяки від командування морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України за матеріальну підтримку в забезпеченні підрозділів морської піхоти необхідним обладнанням.

Благодійний фонд, засновником якого є Костянтин Жеваго, придбав та передав для потреб ЗСУ три броньовані машини швидкої медичної допомоги на базі автомобілів Toyota Land Cruiser.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Харкова отримали понад мільйон продуктових наборів від підприємця та мецената Костянтина Жеваго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути