Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2020 14:00

Кавуни коштують найдорожче за останні 5 років: чому ціни "кусаються"

Кавуни коштують найдорожче за останні 5 років: чому ціни "кусаються"
Торік кавуни продавали по 1,5-2 грн/кг. Фото: pixabay.com

В Україні на початку серпня 2020-го кавуни коштують майже втричі дорожче, ніж в аналогічний період торік.

"Через збільшення пропозиції на ринку ціни на кавуни опустилися до мінімального за сезон рівня. Однак, незважаючи на сезонне зниження цін, українські виробники на початку серпня відвантажують кавуни майже втричі дорожче, ніж в аналогічний період торік", - повідомила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва, пише"Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День кавуна: найважчий рекордсмен у світі

Зараз кавуни продають найдорожче за останні 5 років. У гурті їх відвантажують по 4-6 грн/кг. Торік ягоду продавали по 1,5-2 грн/кг. 2017-го середні гуртові ціни були нижче, ніж 1,5 грн/кг.

"Низькі температури повітря протягом усього травня і першої половини червня не тільки затримали сезон ранніх сортів кавунів на кілька тижнів, а й позначилися на врожаї пізніших сортів. Ті фермери, які не дивлячись на прохолодну погоду все ж зважилися сіяти кавуни на початку травня, або частково втратили врожай, або отримали нерівномірні сходи. Відповідно, продукція на ринок сьогодні надходить нерівномірно", - каже Звєрєва.

В Україні смородина за рік подорожчала в середньому вдвічі. Оператори ринку пояснюють подорожчання зниженням врожайності ягоди. Початок літа був прохолодний, у західних областях йшли сильні дощі.

Зараз ви читаєте новину «Кавуни коштують найдорожче за останні 5 років: чому ціни "кусаються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути