середа, 14 березня 2012 16:38

Янукович найняв американських лобістів, щоб "вибити" гроші з МВФ

Янукович найняв американських лобістів, щоб "вибити" гроші з МВФ

Уряд звернувся до американської лобістської і консалтингової компанії APCO, щоб отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це йдеться в листі за підписом програмного менеджера цієї аналітичної установи у Вашингтоні Брента Крейна, пише Сергій Лещенко у публікації "Віктор Янукович просить американців про допомогу" на "Українській правді".

Листи адресовані членам Міжнародного союзу радників (IAC) і дивізіону Глобальної політичної стратегії (GPS) при APCO, до яких входять відставні чиновники і топ-менеджери з різних країн.

Тема листа позначена як "терміновий запит від уряду України".

"Ми отримали прохання уряду України спробувати знайти спосіб просунутися вперед у розблокуванні глухого кута, в який зайшли переговори України з МВФ про отримання наступних траншів з $15-мільярдної допомоги МВФ", - сказано в ньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула МВФ півмільярда доларів боргу

"Ми шукаємо людей з сильними зв'язками серед відповідних посадових осіб МВФ, які могли б поцікавитися серед співробітників МВФ, чи існує можливість для творчості в цьому питанні, щоб уникнути підвищення цін на газ", - зазначено в листі.

Кабмін офіційно визнав, що переговори з МВФ зайшли в глухий кут.

"Ми хотіли б отримати цю інформацію і обговорити її з урядом України, і спробувати навести мости між МВФ і Україною з метою виходу з глухого кута, яким був відзначений останній рік. Якщо у вас є відповідні зв'язки і ви зацікавлені в допомозі, будь ласка, дайте мені знати. Джонатан Вінер в нашому офісі у Вашингтоні веде цей проект і може вам подзвонити", - попросили лобісти.

Зараз ви читаєте новину «Янукович найняв американських лобістів, щоб "вибити" гроші з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути