середа, 14 березня 2012 13:23

Переговори з МВФ зайшли в глухий кут через тарифи на газ - Тігіпко

Переговори з МВФ зайшли в глухий кут через тарифи на газ - Тігіпко

Переговори України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) "зайшли в глухий кут".

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Переговори зайшли в глухий кут. Позиція одна - підняти тарифи. Піднімати тарифи ми не будемо. Ми сьогодні говорили, що 25% населення вважають себе бідними, прошарок середнього класу теж не такий значний... А там приблизно потрібно підняти тарифи на 32% для всіх сімей , я вважаю, що сьогодні це дуже дорого. сьогодні ми на це не підемо", - заявив Тігіпко.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що міністр фінансів Юрій Колобов в березні 2012 року поїде до Вашингтона для переговорів з МВФ щодо двостороннього співробітництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запропонував бізнесу черговий "режим"

Раніше Азаров заявляв, що Україна попросить Міжнародний валютний фонд рефінансувати борг, погашення якого припадає на 2012 рік, новими кредитами в рамках програми stand-by.

За словами Азарова, якщо МВФ не зможе надати другий транш кредиту stand-by, то Україна матиме право ставити питання про те, щоб МВФ не наполягав на погашенні заборгованості, яка утворилася в 2008 році.

Востаннє місія МВФ працювала в Україну восени минулого року, після чого взяла паузу для відпрацювання технічних питань. А 5 березня главою місії МВФ в Україні замість Таноса Арванітіса був призначений колишній керівник місії фонду в Білорусі Кріс Джарвіс.

Зараз ви читаєте новину «Переговори з МВФ зайшли в глухий кут через тарифи на газ - Тігіпко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути