середа, 07 березня 2012 16:17

Україна вже роздратувала МВФ невиконанням обіцянок - експерт

Україна вже роздратувала МВФ невиконанням обіцянок - експерт

Міжнародний валютний фонд (МВФ) роздратований невиконанням Україною умов надання чергового траншу кредиту за програмою stand-by.

Таку думку висловив експерт Центру соціально-економічних досліджень "САSE-Україна" Володимир Дубровський у ефірі Першого ділового каналу.

"Він (МВФ) роздратований був ще урядом Тимошенко, яка не виконувала своїх зобов'язань. Прийшов інший уряд, якому дали кредит довіри. Але він знову-таки не виконує своїх зобов'язань. Йдеться про зобов'язання, які уряд добровільно на себе взяв. Бо це уряд пояснював МВФ, яким чином він збирається скорочувати дефіцит бюджету", - сказав експерт.

За його словами, якщо уряд спробує переглянути угоду, то знову виникне питання довіри.

"Якщо ви не виконали попередню, то чому ми маємо вам вірити, що ви виконаєте наступну?" - зауважив фахівець.

Співпраця з МВФ вкрай важлива для України, вважає Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів, коли можна буде отримати іпотечний кредит у 2% на 15 років

"Тому що розрив співпраці з МВФ може стати тим тригером, який призведе до дефолту. Коли країна розриває відносини з МВФ, це означає, що довіри до її економіки немає. Якщо довіри немає, то зростають негативні очікування інвесторів, зростає тиск на національну валюту. У нас багато зовнішніх зобов'язань, номінованих в іноземній валюті. Якщо вони подорожчають через падіння курсу гривні, то наш борг автоматично зросте. Може статися те, що сталося у Греції", - наголосив він.

Нагадаємо, 26 січня віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що МВФ не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту.

Водночас президент Віктор Янукович заявив, що умова МВФ підняти ціну газу для населення на 50% є неприйнятною для України.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже роздратувала МВФ невиконанням обіцянок - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути