Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 12:11

АМКУ оштрафував бензинових спекулянтів на 150 млн грн

АМКУ оштрафував бензинових спекулянтів на 150 млн грн

Антимонопольний комітет наклав штраф у розмірі 1% від виручки на мережі автозаправних станцій (АЗС) "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз").

Про це повідомило інформоване джерело. За його словами, штраф для АЗС WOG становить близько 93 млн грн, "ОККО" - близько 32 млн грн і Shell - близько 25 млн грн.

Джерело зазначило, що крім цих фінансових санкцій, загальна сума яких становить близько 150 млн грн, комітет зажадав припинити антиконкурентні дії і дав компаніям два тижні на зниження цін.

У прес-службі АМК повідомили, що поки не готові підтвердити або спростувати ці дані, тому що ще не отримали остаточну інформацію про рішення комітету щодо мереж АЗС.

Як повідомлялося, АМКУ 4 січня цього року порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин у грудні-січні стосовно ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell) , ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг). Рішення по ньому неодноразово відкладалося, однак голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи будуть складати "десятки мільйонів гривень".

Прем'єр-міністр Микола Азаров минулого тижня звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п'яти до трьох мереж, виключивши з нього мережі "ЛУКОЙЛ" і "ТНК".

"Я вимагаю, щоб санкції до тих, хто намагається нажитися на громадянах, були максимальними і невідворотними", - підкреслив прем'єр.

Мережі компаній "ЛУКОЙЛ-Україна" і "ТНК ВР", що мають свої НПЗ в Україні, останнім часом дослуховуються проханнь влади і утримують ціни в рамках рекомендованого цінового коридору. Зокрема, в цей час ціна на бензин А-95 на мережах "ЛУКОЙЛ" і "ТНК" становить 9,49-9,5 грн / л при верхній межі коридору 9,5 грн / л, тоді як три оштрафовані мережі встановили ціну на рівні близько 9,85 грн / л.

Зараз ви читаєте новину «АМКУ оштрафував бензинових спекулянтів на 150 млн грн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути