Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2021 21:10

Як за три роки змінилась вартість квартир на вторинному ринку - дослідження

Як за три роки змінилась вартість квартир на вторинному ринку - дослідження
За три роки 1-кімнатні квартири в доларовому еквіваленті подорожчали на 14,8%. Фото: pixabay.com

З 2018 по 2020 роки середня вартість квартир на вторинному ринку зросла на 11,9% до $856,1 за м. кв.

За три роки 1-кімнатні квартири в доларовому еквіваленті подорожчали на 14,8%, 2-кімнатні - 10,8%, 3-кімнатні - 11,4%, 4-кімнатні - 10,5%.

У більшості регіонів України, окрім Луганської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Харківської, Херсонської та Чернівецької областей, найбільше подорожчали 1-кімнатні квартири, йдеться в дослідженні ГІС "Увекон".

"Малогабаритне житло є найбільш привабливим сегментом для покупців житла. При цьому в деяких регіонах країни, а саме в Івано-Франківській, Київській, Одеській, Харківській областях, популярність 1-кімнатних квартир яскраво виражена не на вторинному, а на первинному ринку в обласних центрах та їхніх околицях. Популярність 1-кімнатних квартир на первинному ринку в цих обласних центрах складає 60% від усієї кількості житла такого типу, а на вторинному - близько 40%", - розповів Володимир Шалаєв, генеральний директор групи компаній "Увекон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просять перерахувати аванс на картку: популярні шахрайські схеми на ринку нерухомості

За його прогнозами, за підсумками 2021 року вартість житла на вторинному ринку України зросте на 10-15% в доларовому еквіваленті.

"Таким чином, починаючи з 2018 року, вартість квартир, залежно від регіону, збільшиться на 22-27%", - підсумував Володимир Шалаєв.

Земельні ділянки під забудову поблизу Києва подорожчали в середньому на 15-18%. Основна причина - підвищений попит.

Українці найчастіше шукають ділянки 10-15 соток на відстані до 20 км від Києва. Найбільший попит на землю поблизу озер, річок або лісу, з підведеними інженерними комунікаціями. Кількість угод із земельними ділянками в II кв. 2021-го в порівнянні з I кв. зросла більш, ніж на 20%, за даними Міністерства юстиції. Прогнозують, що попит в подальшому буде зростати в межах 3-5% щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Як за три роки змінилась вартість квартир на вторинному ринку - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути